El grup Puig compra Jean Paul Gaultier per 30 milions d'euros

L'empresa familiar catalana es converteix en soci majoritari en adquirir el 45% de les accions que fins a posseïa el gegant Hermés. El 'enfant terrible' de la moda seguirà com a director creatiu

Cristina Farrés

04/05/201100:01 hores

Les ratlles més famoses de l'alta costura parisenca tenen accent català, el de Marc Puig. L'empresari barceloní ha tancat aquest dimarts la compra del paqueta majoritari d'accions de Jean Paul Gaultier per 30 milions d'euros. Una xifra que ha donat a conèixer el holding Hermés, que col·loca als catalans 16 milions d'euros en valors de renda variable i 14 més en préstecs pertanyents al grup. L'operació que explica “amb el vistiplau” de l'enfant terrible de la moda de París (amb permís del malmès Galiano), que continuarà exercint com a director creatiu del grup que porta el seu nom.

“L'entrada al capital d'aquesta emblemàtica casa de moda reforça la nostra voluntat estratègica”, ha declarat el president del grup Puig. D'entrada, aconsegueixen colar-se entre els grans grups tèxtils, ja que desfilaran a la prestigiosa passarel·la d'alta costura parisenca. Es tracta del graó més alt del món de la moda controlat per la Chambre Syndicale de l'Haute Couture.

Estar presents en aquest aparador també els pot facilitar recuperar el lloc que havia ocupat en el seu moment Paco Rabanne, ja que només desfilen les marques triades per la Chambre Syndicale. Puig vol rellançar la firma del dissenyador basc al llarg del 2011 i encara no té un lloc en el calendari de la passarel·la, que té lloc al gener.

També deixa en una millor posició a les dues altres marques que formen part de la divisió moda del grup català: Carolina Herrera i Nina Ricci.

Controlar el 100% del grup

Després de rubricar l'operació, la casa Jean Paul Gaultier ha estrenat president: Manuel Puig. També ocupa el càrrec de vicepresident del grup barceloní i és president de Nina Ricci.

Amb tot, en la presentació dels últims resultats el grup va obrir la porta a l'adquisició del 100% de Jean Paul Gaultier. Fins i tot van arribar a posar una xifra a aquesta operació: 200 milions d'euros. Després de comprar la participació d'Hermés encara els queda pressupost per seguir negociant amb els accionistes minoritaris, un extrem que des de la companyia ni desmenteixen ni confirmen.