Els beneficis de VidaCaixa es disparen després de la venda de la meitat de SegurCaixa Adeslas

Mario Berenguer i Tomás Muniesa en la presentació de VidaCaixa

Mario Berenguer i Tomás Muniesa en la presentació de VidaCaixa

L'assegurat va guanyar 947 milions d'euros el 2011, el triple que l'any anterior. També ha deixat anar llast amb el grup hospitalari

Redacció

21/02/2012 13:18 hores

VidaCaixa Grup va obtenir un benefici net consolidat de 947 milions d'euros el 2011, el triple que l'any anterior gràcies als ingressos extraordinaris derivats de la venda del 50% de SegurCaixa Adeslas i del grup hospitalari.

El resultat recurrent va ser de 279,5 milions, el 12% més, en un any en què VidaCaixa es va mantenir com a líder en previsió social complementària. Controla el 16,7% de la quota de mercat en aquest segment i del 17,4% en vida estalvi.

El volum de primes i aportacions del grup el 2011 va ser de 6.502 milions, el 23,9% més que el 2010. El total de recursos gestionats va arribar als 40.028,6 milions, el 20,2% per sobre de l'exercici anterior.

Avanços

Destaca l'avanç de les primes de les assegurances de vida-estalvi, del 39,8% fins als 4.645,7 milions, impulsades pels plans de previsió assegurats. Mentre, les primes i aportacions dels plans de pensions van baixar el 5,8% fins els 1.433,3 milions. D'aquesta forma, el negoci d'estalvi va créixer el 25,5%.

El nombre de clients va augmentar l'1,4% fins els 2.943.572. Els responsables del grup assegurador de La Caixa expliquen que es mantenen en el segment de particulars i captació de pimes i autònoms; el 115% més, fins a 99.216 assegurats i partícips. Més pla és el creixement en el sector d'empreses, on han incrementat el 5% fins a les 726.629 persones.

Amb tot, el vicepresident i conseller delegat de VidaCaixa, Tomás Muniesa, ha parlat "d'any excepcional". Els directius del grup han aplaudit les xifres del tancament de l'exercici perquè s'han aconseguit malgrat ser un any "de tremenda crisi, amb mercats financers molt moguts, amb el canvi de dependència de CaixaBank i l'absorció de CaixaVida", en paraules del director general, Mario Berenguer.

Recurrent

Els gairebé 280 milions de resultat de VidaCaixa van suposar una aportació del 24% al recurrent de La Caixa, enfront del 20% del 2010. Aquesta activitat incrementa el pes en el global del grup, un camí de guanyar importància que els seus directius asseguren que volen mantenir. Així mateix, han afirmat que aprofitaran sinergies com la internacionalització si es veu l'oportunitat en algun moment.

A finals d'any, VidaCaixa va realitzar una ampliació de capital per 560 milions d'euros. VidaCaixa Grup va desemborsar 140 milions per reforçar els fons propis, amb el que el marge de solvència ha millorat vuit punts fins el 190%.

Per aquest 2012, Muniesa ha afirmat que competiran "amb el resultat recurrent, no el consolidat" per seguir creixent a doble dígit o apropar-s'hi.