Prevenir l'infart

En medicina, els sistemes preventius comprenen tots aquells esforços encaminats a impedir l'aparició d'una malaltia, és a dir, la prevenció primària. O bé, una vegada detectada aquesta, prevenir la seva progressió, anomenada prevenció secundària. L'asseguradora capdavantera, DKV Seguros, ofereix unes pautes per comprendre quins són els riscos de sofrir un infart i com prevenir-los

13/03/2012 10:11
Enviar Imprimir Llegir més tard Enviar correcció
A+   A-
A la prevenció estan implicats des de la investigació i programes científics sobre la capacitat d'aparició d'aquests factors de risc fins a la implementació de mètodes preventius, campanyes d'educació de la societat i mesures específiques per aplicar a persones especialment susceptibles, amb la finalitat de disminuir les possibilitats de desenvolupar la malaltia que condueix a l'infart. L'asseguradora capdavantera, DKV Seguros, ofereix unes pautes per comprendre quins són els riscos de patir un infart i com prevenir-los.

Quins són els factors de risc de patir l'infart?


La Societat Europea de Cardiologia i la Societat Espanyola de Cardiologia han elaborat unes recomanacions basades en l'estimació del nivell de risc o propensió d'una determinada persona per sofrir un incident coronari (angina de pit o infart). Per a això van dividir les estratègies que s'havien de seguir segons factors modificables i factors no modificables, indicant a més uns costums determinats que comporten un major risc de patir aquesta malaltia.

Els estils de vida associats a un augment del risc de futura malaltia coronària són l'hàbit de fumar, el consum excessiu d'alcohol, la dieta rica en greixos saturats o la inactivitat física.

També hi ha aracterístiques personals, no modificables, associades a un augment del risc de futura malaltia coronària com són l'edat i el sexe  en homes amb edat igual o superior a 45 anys i dones amb edat igual o superior a 55 anys o en el període després de la menopausa; els familiars que hagin sofert una malaltia coronària, o altres malalties vasculars degudes a aterosclerosi, abans dels 55 anys (en homes) i abans dels 65 (en dones); o bé la diabetis.

D'altra banda, també hi ha característiques personals, modificables, associades a un augment del risc de futura malaltia coronària; l'augment de colesterol 'dolent' i disminució del 'bo' en sang; l'augment de la pressió arterial; l'augment dels triglicèrids en sang (sobretot si s'acompanya d'un augment de les xifres de colesterol); l'obesitat també és un factor molt important que s'ha de tenir en compte i evitar.
comments powered by Disqus
Ja hem constatat sobradamente que el finançament dels partits polítics ha anat generant un parasitisme que sov...
Forçant la dimissió d'Ana Mato, el president Mariano Rajoy no ha adquirit cap especial rellevància en la ...
La veterana companyia catalana Vilaseca SA, amb més de seixanta anys de vida, ha perdut terreny comercial a ca...
Serveis a les empreses