Cinc alternatives als dipòsits a termini fix poc rendibles

stop

Els interessos més per productes amb els diners garantits se situen entre el 3% i el 5%

Oficina de Bankinter con promociones de depósitos

a Barcelona, 15 de febrero de 2015 (00:00 CET)

El context financer actual fa que cada cop sigui més complicat trobar dipòsits a termini fix amb una rendibilitat atractiva. La prohibició dels extratipus per part del Banc d'Espanya a principis de 2013 i la baixada dels tipus d'interès oficials establerta pel Banc Central Europeu fins el 0,05% ha fet sorgit un panorama complicat pels interessos de l'estalviador més conservador.

Per això, si volem trobar rendibilitats d'almenys d'un 2%, hores d'ara hem de contemplar noves possibilitats, potser un xic complexes, però totes amb el capital garantit i liquiditat. Són les següents:

Dipòsits bancaris que encara funcionen

Algunes entitats encara ofereixen terminis fixos amb l'interès i el capital garantits, i amb un tipus d'interès que arriba al 2% TAE. És el cas del Dipòsit Bienvenida Open d'Openbank al 2% TAE a 3 mesos que admet inversions des d'un sol euro i ofereix la possibilitat de cancel·lar-ho anticipadament sense penalització.

Dipòsits estructurats vinculats a accions

Els dipòsits referenciats a accions acostumen a oferir rendibilitats superiors a les dels terminis fixos, encara que les constants rebaixes als tipus d'interès dels productes d'estalvi també n'han restat atracctiu. No obstant això, és possible trobar estructurats amb remuneracions molt atractives i amb el capital garantit; encara que, això sí, la rendibilitat no està garantida.

Un exemple és Bancopopular, que comercialitza el Dipòsit Telefónica, Repsol i Inditex a 18 mesos. El funcionament és molt senzill: si les accions d'aquestes 3 empreses al final del termini s'han mantingut o han pujat respecte el seu valor a la data de la signatura, augmentarem els nostres estalvis a un 3,85% (2,55% TAE) . Ara bé, si no es compleix aquesta condició, la rendibilitat obtinguda serà del 0% TAE.

Dipòsits combinats amb la meitat garantida

Aquests productes combinen un termini fix amb una rendibilitat elevada i garantida amb un producte de rendibilitat variable. Ara per ara, un dels dipòsits combinats més atractius és el Dipòsit 2,75 Mix de Banc Mediolanum , que ofereix una remuneració de el 2,75% TAE a 6 mesos si invertim 25.000 euros o més i a més contractem un producte d'inversió gestionat, com un fons, un pla de pensions o una assegurança d'estalvis.

Els nous Plans d'Estalvi 5

La reforma fiscal implementada enguany ha engendrat un nou producte per a inversors conservadors: les assegurances individuals d'estalvi a llarg termini. Entre els avantatges que tenen destaca el capital garantit,i que estan exempts de tributació. Entre els principals inconvenients,  que no permeten invertir més de 5.000 euros, els beneficis no es cobren fins la data de venciment i que si retirem els diners abans de 5 anys perdem els avantatges fiscals, és a dir, els beneficis ja no estaran exempts de tributació. Alguns exemples: el Banc Popular comercialitza un Sialp al 2% durant el primer any amb una bonificació que pot arribar al 8%.

Comptes remunerats: flexibilitat i rendibilitat

Els comptes remunerats, igual que els dipòsits, tenen el capital i els interessos garantits, però, a diferència dels primers permeten retirar els diners en qualsevol moment sense penalització. Aquest mes destaca la Cuenta Nomina Bankinter al 5% TAE durant el primer any i al 2% TAE durant el segon, sense comissions ni cap tipus de permanència.

Suscribir a boletines

Al suscribirte confirmas nuestra política de privacidad