Aismalibar evita els Lunes al sol

stop

Reconverteix els acomidaments en un expedient tempora

Sin título

07 de junio de 2009 (13:27 CET)

El fabricant de peces per a la indústria auxiliar de l'automòbil Aismalibar ha retirat la seva proposta acomiadar  50 treballadors de la planta de Montcada i Reixac i reconvertirà la mesura en un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) temporal per a negociar un pla de viabilitat de la fàbrica.

Segons fonts sindicals, la companyia ha accedit a la petició del comitè de no aplicar els acomiadaments --que els sindicats consideraven el principi de la fi de l'empresa-- per a "donar-se temps" i buscar una sortida industrial de futur per a les instal·lacions.

Els treballadors de Aismalibar van iniciar fa unes setmanes un repartiment de octavetes  pels mercats de la comarca i van començar a sumar a altres operaris amb problemes semblants. El grup va prendre el nom de :Lunes al sol, igual com el títol de la pel·lícula.

Les mateixes fonts van assenyalar que el pla industrial preveu estudiar la reorientació del negoci de Aismalibar --dedicada a la fabricació de plaques per a circuits de cotxe-- cap a sectors com l'aeronàutic o les plaques fotovoltaiques, el que suposaria tenir un producte "altre valor afegit".

Amb la suspensió temporal de contractes a Montcada fins a finals d'any, que afectarà als 70 treballadors de la planta de forma rotatoria, la companyia tindrà uns mesos per a treballar conjuntament amb els representants de la plantilla en les alternatives de futur.

Els sindicats han mostrat sempre el convenciment que el producte de la companyia és "viable" i des que es van anunciar els acomiadaments al març han defensat la recerca de la diversificació que garanteixi la continuïtat de l'activitat i la plantilla.

A la fi de març, Aismalibar va plantejar l'acomiadament d'una cinquantena de treballadors --més de la meitat de la plantilla--, alguna cosa que el comitè d'empresa va rebutjar i va acusar a l'adreça d'iniciar així "un tancament en dues fases" de la planta catalana per a quedar-se amb els actius immobiliaris.
Suscribir a boletines

Al suscribirte confirmas nuestra política de privacidad