Bankia promet un dividend sucós i evita la comparació amb Banca Cívica

stop

BORSES

24 de mayo de 2011 (04:00 CET)

Mig centenar d'analistes de les principals firmes de borsa i gestores de fons van assistir ahir a la senyal de sortida a l'oferta pública de venda d'accions de Bankia. Durant diverses hores, els experts van rebre de Rodrigo Rato i els quatre coordinadors de l'operació --Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch, JP Morgan i UBS-- les línies mestres de la sortida a borsa.

Bankia va traslladar als experts tres grans idees. La primera és que el grup serà generós en el pay out –part dels beneficis que es destina a dividends, que podria situar-se entorn del 40%- i, en segon terme, que l'entitat no té a veure ni per la seva grandària ni per la qualitat dels seus actius amb altres grups que com a Banca Cívica també aspiren a sortir a borsa abans de les vacances.

I finalment, ha destacat que encara que l'operació ja està llançada, el grup contempla psosibilidad de realitzar l'OPV a la volta de l'estiu si les condicions de mercat no permeten fer-ho en la primera quinzena de juliol com està previst.

Dit d'una altra forma, el grup liderat per Caixa Madrid i Bancaixa no vol posar-se cotilles en un escenari difícil. Ahir, la prima de risc d'Espanya va saltar fins als 248 punts bàsics per la incertesa creixent que genera la situació límit de Grècia i Irlanda. En qualsevol cas, el calendari de l'operació suposa que Bankia serà un grup financer cotitzat en la primera o la segona setmana de juliol.

Almenys 3.000 milions

L'operació suposarà la col·locació en borsa d'almenys 3.000 milions d'euros, que podria ampliar-se a 4.000 milions segons el descompte amb el qual el banc surti a borsa. Rato i el seu guàrdia de corps no van voler mullar-se sobre aquest aspecte a l'espera de les valoracions que realitzin els analistes convocats ahir –que estaran llestes en unes dues setmanes- i, sobretot, que s'obri el llibre d'ordres en el qual els potencials compradors diran a quin preu estan disposats a adquirir títols.

Sí va quedar clar que serà la xarxa de les set caixes del grup la que carregarà amb el pes de l'operació, ja que el tram minorista podrie suposar fins al 60% de l'operació. Els analistes van centrar les seves preguntes en les rendibilitats esperades pel grup –els grans fons estan exigint tornades del 10%- i en la capacitat del grup per reconduir els crèdits de mala qualitat.

La reunió també va servir per a la presentació en societat del nou conseller delegat del grup, Francisco Verdú, que va dirigir unes poques paraules als assistents per després quedar en segon pla. L'home procedent de Banca March va ser nomenat conseller delegat divendres passat i s'incorpora al grup amb l'operació de sortida a borsa en plena rampa de llançament.
Suscribir a boletines

Al suscribirte confirmas nuestra política de privacidad