Marián Cano incrementa un 36% el pressupost de promoció del turisme gastronòmic.

La consellera de Turisme assegura que la dimissió de Mazón no afectarà a l'execució del pressupost en 2026.

La consellera de Turismo, Marian Cano.

La consellera de Turismo, Marian Cano.

La consellera de Turisme, Marian Cano, ha anunciat un increment del 36% en el pressupost de promoció del turisme gastronòmic després de detectar que un de cada tres visitants de la Comunitat Valenciana ho fan per la gastronomia.

“Anem a destinar tres milions d’euros per a posar en valor la nostra cuina tradicional que tan bé marida amb aquesta innovació, amb aquestes 33 estrelles Michelin que tenim, eixos 65 sols Repsol i els nostres restaurants de cuina tradicional. Seran accions tant en territori nacional com en territori internacional, que sabem que és un dels nostres majors atractius de cara a eixe turisme”, ha explicat Cano en la World Travel Market que s’està celebrant a Londres, on ahir va realitzar una acció d’aquest tipus amb la participació de reconeguts xefs valencians, com Joaquín Baeza i Rufete, Pablo Montoro i Jacob Torreblanca qui van elaborar un menú inspirat en la dieta mediterrània.

En aquest sentit, Marián Cano ha desvetllat que estan “treballant altres projectes amb alguns dels nostres xefs més renombrats. Hem fet col·laboracions també a nivell local amb accions proposades i liderades per alguns dels nostres xefs estrelles de Berlín i anem a seguir en aquesta línia des de segur”.

El missatge des de la conselleria de Turisme és de continuïtat en les línies de treball que es van iniciar en la legislatura. Marián Cano ha incidit que la dimissió de Carlos Mazón no suposarà canvi algun en les directrius marcades.

“En el Consell anem a seguir treballant, el President també està exercint les seues funcions, està supervisant la gestió del Consell i, des de segur, en el futur el Partit Popular no va a abandonar la línia marcada pel President Mazón, una línia de simplificació administrativa, de baixada d’impostos, d’apostar per la llibertat d’elecció de col·legis i de la gratuïtat de 0 a 3 anys”, ha assegurat.

Després de preguntar-li per si la dimissió de Mazón, que va vindre acompanyada d’una pròrroga dels pressupostos, podria influir en l’increment de la partida del 36% en la promoció de turisme gastronòmic, Cano va negar qualsevol opció de paràlisi.

“El president Mazón ens va fer treballar en termini per a preparar els nostres pressupostos i per això tenim aquestes xifres. Anem a deixar que transcorren setmanes i anem a veure-ho. Cal tenir en compte que dins de la mobilitat de les partides, veiem d’un pressupost que acabem d’aprovar i tenim un objectiu clar”, ha dit Marián Cano.

Historias como esta, en su bandeja de entrada cada mañana.

O apúntese a nuestro  canal de Whatsapp

Leave a Reply

Ahora en portada