Fucsa (Eugenio Calabuig) impulsa 700.000 metres de vivendes i hotels per a crear una zona on es viva més de 100 anys
Eugenio Calabuig va desviar la inversió de 97 milions d'euros des de Fucsa a Technology Investment Venture i el jutjat de lo mercantil de Castelló el va obligar a desfer l'operació per a tornar a incloure al seu germà Quique en el negoci

Imagen virtual Blue Tech Zone impulsado por Eugenio Calabuig (Fucsa)
Foment Urbà de Castelló, propietària d’Aigües de València i de la gestora l’Oceanogràfic juntament amb diverses promocions immobiliàries i presidida per Eugenio Calabuig, està impulsant un projecte de 700.000 metres quadrats amb vivendes i hotels en el qual volen crear una “Blue tech zone”, un concepte amb el qual es vol identificar a les zones que creen les condicions perquè els seus habitants visquen més de 100 anys.
El projecte ubicat a Costa Bellver, que segons ha pogut saber Economia Digital implica una inversió de 97 milions d’euros, va ser derivat des de Fucsa cap a Technology Investment Venture, una mercantil en la qual els germans Eugenio, Celia i Mercedes Calabuig van deixar fora a Quique Calabuig.
Fonts jurídiques apunten que el jutjat de lo Mercantil 1 de Castelló va dictar sentència anul·lant la transmissió dels terrenys on està planificada aquesta actuació urbanística des de Fucsa cap a Technology Investment Venture.
“Aquesta sentència diu explícitament que l’operació d’extreure els terrenys de Costa Bellver de FUCSA i el projecte que allí suposa una vía encoberta de despatrimonialització injustificada de la societat amb l’únic objectiu d’excloure del projecte urbanitzador a Quique Calabuig”, afirmen.
Crear una nova “zona blava”
L’objectiu del projecte és crear una nova “zona blava”, que és un concepte al qual es refereixen als espais on els seus habitants viuen de manera generalitzada més de 100 anys. Es tracta d’espais amb baixa incidència de malalties cròniques relacionades amb l’edat com les cardiovasculares, el càncer o la demència senil.
Els principis comuns de les zones blaves són que estan situades en espais on predomina l’activitat física natural, és a dir, on es pot caminar, treballar la terra i moure’s sense necessitat d’anar al gimnàs. La dieta està basada en productes fonamentalment vegetals i existeix una “connexió social i familiar profunda.
Les persones que viuen en les zones blaves tenen un propòsit vital clar i viuen amb un baix estrès, una profunditat espiritual o religiositat i tenen tècniques per a rebaixar la tensió.
Aliança amb Six Senses
La proposta de zona blava en Costa Bellver en els terrenys que han tornat a Fucsa compta amb dues propostes hoteleres diferenciades per a allotjar tant a visitants com a residents temporals que busquen una experiència de benestar completa.