Consum reforça el seu compromís amb el camp espanyol: 7.753 tones de fruita de pinyol local

Consum va protagonitzar en 2024 una forta aposta pel producte local amb la compra d'un 19% més de fruita que l'any anterior

Consum ha reforçat el seu compromís amb la producció local i de proximitat amb un augment important en la compra de fruita de pinyol nacional durant la campanya de 2024, arribant a les 7.753 tones, la qual cosa representa un increment del 19% respecte a l’exercici anterior. Una operació que no solament reforça el seu model de distribució sostenible, sinó que també suposa un impuls directe a l’economia agrícola de diverses comunitats autònomes.

Comunitat Valenciana, Catalunya i Múrcia, principals regions beneficiades

Una realitat protagonitzada per Consum en la qual les regions més beneficiades per aquest creixement han estat la Comunitat Valenciana, Catalunya i la Regió de Múrcia, zones on Consum ha centrat gran part del seu aprovisionament de fruita de pinyol. En concret, a la Comunitat Valenciana, es preveu adquirir més de 900.000 quilos, la qual cosa suposa un augment del 14% respecte a l’any passat. Aquesta fruita, etiquetada sota el segell “Serranía del Turia”, és un clar exemple del suport de Consum a productes amb identitat territorial.

En Catalunya, el volum de compres també ha estat rellevant. La cooperativa superarà els 300.000 quilos de fruites de pinyol, un 15% més que en 2023, procedents principalment de la zona de “Fruites del Camp de Lleida”, un dels enclavaments fructícoles més importants del país, que precisament va reforçar la seva posició durant la campanya de 2024.

Per la seva part, a la Regió de Múrcia, destaca l’adquisició de préssecs amb Indicació Geogràfica Protegida Préssec de Cieza, amb més de 20.000 quilos comprats aquest any, la qual cosa suposa un creixement del 22% respecte a la campanya anterior, la qual cosa també ha suposat un important increment per a la comunitat.

Volum i varietat, aspectes clau per al nou consum de proximitat

Aquest creixement en la compra de fruita de pinyol inclou varietats com albercocs, nectarines, paraguaians, préssecs vermells i grocs, i prunes, productes que arriben a les prestatgeries en els seus moments òptims de maduració. Solament l’adquisició d’albercocs, nectarines, paraguaians i préssecs s’ha incrementat un 18%, mentre que la compra de prunes ha pujat un 15% respecte a l’any passat.

És també important remarcar que gran part d’aquestes fruites provenen d’agricultors de Múrcia, Badajoz, Lleida, Aragó i Sevilla, lo que permet diversificar l’origen sense renunciar al producte nacional. Però més enllà d’això, és important destacar que la campanya de fruita de pinyol es desenvolupa entre els mesos de juny i octubre, amb una recol·lecció escalonada que garanteix fruita fresca durant tot l’estiu i principis de la tardor.

Per això, Consum ha sabut aprofitar aquesta finestra per reforçar el seu model de producte fresc, nacional i sense intermediaris innecessaris, garantint així millor frescor i major rendibilitat per a l’agricultor. Per això, una peça fonamental d’aquest procés ha estat el Programa de Transport en Origen, una estratègia logística que permet recollir el producte directament al camp i reduir al mínim els temps des de la recol·lecció fins al punt de venda. Això no solament garanteix una major qualitat i frescor del producte, sinó que també millora l’eficiència energètica de la cadena de subministrament i redueix el malbaratament.

Consum protagonitza un enorme compromís amb el camp espanyol

És important també destacar que el 98,5% de les compres de Consum en 2024 s’han realitzat a proveïdors nacionals, i el 66,8% provenen d’empreses ubicades a les comunitats autònomes on opera la cooperativa. Aquest model permet redistribuir riquesa dins del país i sostenir el teixit empresarial local, especialment en zones rurals on l’agricultura és un pilar econòmic.

D’altra banda, el 80% dels productes frescos a granel venuts per Consum tenen origen espanyol, i en el cas de la fruita de pinyol, aquesta aposta adquireix especial rellevància, ja que es tracta d’un cultiu sensible a factors climàtics i al qual moltes grans superfícies no presten suficient atenció fora dels circuits globals.

Historias como esta, en su bandeja de entrada cada mañana.

O apúntese a nuestro  canal de Whatsapp

Leave a Reply

Ahora en portada