Dani García s’assenta a València amb el seu nou restaurant: obrirà durant el mes de setembre.
Suposarà el primer projecte del xef marbellí a la capital del Túria; l'espai, de 1.500 m², combinarà alta gastronomia amb disseny d'avantguarda i promet convertir-se en un referent culinari en la ciutat.

El chef Dani García. Imagen: (Carlos Luján / Europa Press)
El reconegut xef Dani García, una de les figures més destacades de la gastronomia espanyola amb projecció internacional, es prepara per a inaugurar a València el seu primer restaurant. El projecte es ubicarà en l’emblemàtic edifici dels antics Cinemes Aragó, un espai carregat d’història que roman tancat des de 2017 i en remodelació des de 2019.
La inauguració, prevista per a mitjan setembre, comptarà amb un esdeveniment inaugural el dia 16 on es revelarà oficialment el nom del nou establiment.
Es tracta d’un projecte de gran envergadura, amb capacitat per a 300 comensals i una superfície total de 1.500 metres quadrats, que tindrà accessos tant des de l’avinguda d’Aragó com des de l’avinguda del Port.
La iniciativa sorgeix de la col·laboració entre el Grup Dani García i l’empresa valenciana Comença el Ball, responsable de restaurants d’èxit a la capital com Living Bakkali o Noble.
En tanto que aquesta última assumirà la gestió operativa diària, el grup del xef marbellenc s’ encarregarà de la consultoria gastronòmica, garantint una proposta culinària alineada amb els estàndards de qualitat i creativitat que caracteritzen a García.
El restaurant, concebut com un concepte totalment nou i diferent de les marques ja existents sota el paraigua del grup, aspira a convertir-se en model replicable en altres ciutats espanyoles i internacionals en el futur.
Encara que encara no s’han desvetllat els detalls concrets de la carta, s’estima que el tiquet mitjà oscil·larà entre 35 i 50 euros, la qual cosa el posicionarà com una oferta accessible dins de l’alta gastronomia.
El segell de Dani García
El projecte d’interiorisme portarà la firma de Pablo Peyra, un dels dissenyadors més prestigiosos del panorama nacional en l’àmbit de la restauració. Peyra ha estat darrere d’espais reconeguts com Feroz a Barcelona o Don Dimas a Madrid, i ara enfronta el repte de transformar l’històric immoble dels Cinemes Aragó en un escenari gastronòmic contemporani, combinant elegància, confort i funcionalitat.
L’espai disposarà d’àrees diferenciades i adaptades a la magnitud de la seua capacitat, buscant oferir una experiència immersiva als comensals.
La recuperació d’un edifici icònic com el dels Cinemes Aragó reforça, a més, l’aposta de València per la revitalització urbana a través de projectes culturals i gastronòmics d’alt impacte.
Amb aquesta estrena, Dani García suma un nou hit a la seua consolidada trajectòria. El xef marbellenc és responsable d’alguns dels projectes més reconeguts de la gastronomia espanyola i mundial, amb marques com Tragabuches, BiBo, Lobito de Mar, Leña, Smoked Room o Alelí, presents en ciutats com Marbella, Madrid, Barcelona, Londres, Doha, Dubái o Budapest.
Dani García va rebre la seua primera estrella Michelin amb tan sols 25 anys en el restaurant familiar on treballava a Ronda. Amb la inauguració del seu primer restaurant, Calima, va aconseguir la segona estrella. La tercera va arribar en 2018.
La seua proposta es fonamenta en el lema “pensar en local i cuinar en global”, una filosofia que combina l’essència dels productes i tradicions locals amb tècniques i tendències culinàries internacionals.
L’èxit d’aquesta visió s’ha traduït en l’obtenció de tres estrelles Michelin: dues en Smoked Room Madrid i una en el seu homòleg de Dubái, reconeguda en 2024.
Un impuls a la gastronomia valenciana
L’arribada de Dani García a València no només suposa un pas endavant en l’expansió del seu grup, sinó que també reinforça la posició de la ciutat com a destinació gastronòmica de primer nivell.
Amb una creixent oferta d’alta cuina i la presència de xefs de referència, la capital del Túria continua afiançant-se en el mapa culinari nacional i internacional.
El nou restaurant no només recuperarà un espai emblemàtic de la ciutat, sinó que també generarà ocupació, atraurà turisme gastronòmic i enriquirà la diversitat de propostes per a residents i visitants.