A nova vida de Culler de Pau (Javier Olleros): supera o millón en ingresos e duplica beneficios
A finais de 2023, os propietarios do recoñecido restaurante Culler de Pau decidiron escindir Davandoira, a sociedade que ata entón agrupaba todos os negocios da familia, constituíndo Culler Gastronomía, empresa que xestiona o restaurante dirixido polo chef xunto á súa esposa Amaranta Rodríguez, e a sociedade Hotel Spa Atlántico.

Javier Olleros y Amaranta Rodríguez. Culler de Pau
Culler Gastronomía, a sociedade que se atopa detrás do prestixioso restaurante Culler de Pau, capitaneado polo chef con dúas estrelas Michelin e tres soles Repsol Javier Olleros, pechou o 2024 cunha facturación de 1,13 millóns. A compañía constituíuse a finais de 2023, xunto á sociedade Hotel Spa Atlántico, tras a escisión de Davandoira, a firma que ata entón aglutinaba todos os negocios familiares.
“Con data 21 de setembro de 2023, outorgouse escritura pública de escisión parcial (…) da mercantil Davandoira SL coa consecuente disolución sen liquidación da mercantil, dividíndose o seu patrimonio en tres partes, transmitindo en bloque cada unha das partes, por sucesión universal, a favor de dúas sociedades de nova creación denominadas Hotel Spa Atlántico S.L. e Culler Gastronomía S.L. e unha terceira parte para a propia Davandoira S.L. recibindo proporcionalmente os socios da sociedade escindida as participacións sociais nas sociedades beneficiarias”, explica a memoria que acompaña as contas de Culler Gastronomía, depositadas ante o Rexistro Mercantil e consultadas por Economía Digital Galicia.
A sociedade pechou o pasado exercicio con un beneficio de case 160.000 euros e un resultado de explotación, o propio da actividade da empresa, de 210.395 euros. Os activos superaron o millón de euros mentres que o patrimonio neto situouse por riba dos 910.000 euros.
“Fai 10 anos iniciamos o noso proxecto de horta, unha extensión natural do noso restaurante que nos permitía observar e coñecer de forma directa o mundo vexetal no noso territorio. Queriamos cociñar “o verde”, descubrir todo o seu potencial culinario”, explica desde o restaurante cofundado por Amaranta Rodríguez, directora de sala e esposa do chef Olleros.
Entre os dous tamén crearon a finais de 2022 a sociedade limitada Culler Proxectos cuxa actividade principal é, segundo o Rexistro Mercantil, aquela relacionada coa organización de todo tipo de eventos, cursos, horticultura, servizo de camareiros e sumilleres e, en xeral, todos aqueles relacionados coa restauración.
Os números de Davandoira
A operación coa que se crearon as novas sociedades supuxo unha redución de capital de uns 64.000 euros en Davandoria, ata situalo en case 29.000 euros. Culler Gastronomía naceu cun capital de uns 35.000 euros mentres que Hotel Spa Atlántico, situado en San Vicente do Mar (O Grove) de case 27.000. En ambas sociedades figuran os irmáns Javier e Jorge Olleros como administradores mancomunados.
Tal e como figura nas contas da compañía presentadas no Rexistro Mercantil, Davandoira, que ten os apartamentos turísticos como principal actividade, colleitou en 2024 uns ingresos de 203.000 euros, máis do dobre dos 97.908 do exercicio anterior.
Pola súa parte, os beneficios pasaron dos 42.234 euros aos 23.106 mentres que o resultado de explotación diminuíu lixeiramente, pasando dos 56.312 euros aos 51.555 euros. A sociedade manexa uns activos de 2,4 millóns, por riba dos 1,37 do ano anterior, e un patrimonio neto de 1,35 millóns.
Davandoira é a sociedade que explota os apartamentos “Dormideira” ubicados a cinco minutos do restaurante e que naceu como “unha prolongación do proxecto vital e gastronómico Culler de Pau”. “É un pequeno refuxio entre natureza e deseño, pensado para descansar, deter o tempo e deixarse levar pola calma do entorno”.