Clave Capital, Xesgalicia e Unirisco apostan pola startup viguesa Néboda, de agricultura vertical

A firma, que conta cunha planta de 200 metros cadrados, desenvolveu unha plataforma tecnolóxica propia que permite cultivar vexetais de folla e herbas aromáticas, como a albahaca

Iván García Besada y Roberto Estévez Quintela, fundadores de Néboda

A startup especializada en agricultura vertical de interior Néboda pechou unha rolda de investimento de 1,84 millóns na que participaron Unirisco, Xesgalicia, Eatable Adventures e o CDTI, por medio do seu SICC Innvierte, e Clave Capital, a través do seu Mondragon Fondo de Promoción II.

Esta financiación permitiralle á compañía “consolidar o seu sistema de produción a escala preindustrial, validar as principais métricas do modelo de negocio e pechar acordos de venda con grandes distribuidores hortofrutícolas líderes na península ibérica”. Ademais, servirá de base para un posterior ‘Serie A’ prevista para 2026, coa que Néboda construirá a súa primeira planta de produción a escala industrial.

Fundada en 2019 por Iván García Besada e Roberto Estévez Quintela, Néboda desenvolveu unha plataforma tecnolóxica propia que permite cultivar vexetais de folla e herbas aromáticas, como a albahaca. A combinación de hidroponía, automatización e visión artificial desenvolvida pola compañía permite “optimizar cada etapa do proceso, garantindo unha albahaca fresca, sabrosa, con unha vida útil prolongada, ecolóxica e sen necesidade de pesticidas; todo iso a custos competitivos coa agricultura tradicional”.

Néboda multiplicou por catro o rendemento por metro cadrado nos últimos tres anos, reducindo ademais o consumo de auga en máis do 90% e minimizando a súa pegada ecolóxica. O seu sistema é replicable en calquera parte do mundo, “permitindo producir localmente, asegurando a frescura do produto desde o cultivo ao consumidor e reducindo os custos loxísticos”.

Obxectivos

A compañía atópase actualmente nunha fase preindustrial, cunha planta de 200 metros cadrados situada en Vigo e unha capacidade de produción de 8.000 kg/ano. Toda a súa produción vénse actualmente a través de grandes distribuidores hortofrutícolas líderes na península ibérica.

Con esta rolda, a compañía busca validar os obxectivos de rendemento e custos produtivos que lle permitan ofrecer produtos con atributos superiores aos da agricultura tradicional (vida útil máis prolongada, calidade homoxénea e estabilidade de subministración) a prezos equivalentes. A medio prazo, o seu obxectivo é liderar o mercado europeo de albahaca e ensaladas envasadas listas para consumir.

Historias como esta, en su bandeja de entrada cada mañana.

O apúntese a nuestro  canal de Whatsapp

Deixa unha resposta