Indústria amplia fins al 15 de juliol el termini per a sol·licitar les ajudes a l’impuls a la internacionalització
Amb aquestes ajudes, dotades amb 10 milions d’euros, es dona suport a la participació en fires internacionals, el desenvolupament dels plans de promoció internacional i altres despeses extraordinàries per a afavorir la seua recuperació

Marián Cano García, consellera de Innovación, Industria, Comercio y Turismo en la Comunidad Valenciana
La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha ampliat el termini de sol·licitud de les ajudes de la Direcció General d’Emprenedoria i Internacionalització amb les quals s’impulsa la internacionalització de les empreses de la Comunitat Valenciana afectades per la DANA, amb un import de deu milions d’euros, tal com publica aquest dijous el DOGV.
Aquestes ajudes, que es poden sol·licitar fins al 15 de juliol de 2025, estan dotades amb 10 milions d’euros i cobreixen les despeses realitzades entre l’1 de novembre de 2024 i el 31 d’octubre de 2025. L’import sol·licitat pot ascendir fins als 100.000 euros i la intensitat de l’ajuda pot arribar fins al 100 %.
Amb aquestes ajudes es dona suport a la participació en fires internacionals, incloent-hi el lloguer de l’espai, subministraments, assegurances, disseny i muntatge de l’estand, pack obligatori de màrqueting digital i enviament de mostres.
Així mateix, es subvencionen les despeses d’allotjament i desplaçament per assistència a fires internacionals, showrooms, congressos o similars, missions comercials organitzades per organismes públics, entitats públic-privades o associacions empresarials, tant a Espanya com a l’estranger, sempre que tinguen caràcter internacional i professional, així com les ocasionades per qualsevol activitat promoguda per Ivace Internacional.
També seran subvencionables els viatges comercials internacionals per a la prospecció de clients, inclòs el seguiment de la xarxa comercial, agents i distribuïdors, així com la publicitat en mitjans estrangers i el material promocional per al mercat internacional.
A més, s’inclouen els serveis relacionats amb el procés de registre i vigilància de marca o altres serveis de propietat industrial fora d’Espanya, així com els serveis relacionats amb el procés de certificació, homologació i registre necessaris per a la comercialització internacional dels productes i serveis.
En la present convocatòria, les empreses i agrupacions també poden sol·licitar ajudes per a la contractació de personal qualificat per a executar el pla de promoció internacional de l’empresa.
Les despeses extraordinàries d’emmagatzematge temporal a Espanya o a l’estranger també s’inclouen com a subvencionables, així com les despeses per cancel·lacions de despatx o altres despeses no corrents i imprevisibles similars.
A aquestes s’afegeixen les despeses de capacitació del personal de l’empresa en noves competències digitals per a la internacionalització o programes de formació en comerç internacional, les despeses per serveis per a la constitució de consorcis internacionals i xarxes empresarials.
També altres serveis i despeses directament relacionades amb la realització o participació en accions de promoció internacional, realitzades de manera virtual o presencial.
La presentació de sol·licituds i la documentació annexa per a l’obtenció de les ajudes regulades en la present convocatòria es realitzarà de forma telemàtica.