A propietaria de Ramón Bilbao e Mar de Frades compra Godeval, pioneira do godello en Galicia.
Zamora Company anunciou a adquisición de Godeval co obxectivo de reforzar a súa expansión internacional e a súa rede de clientes en hostalaría premium.
 
				Rodolfo Bastida, director técnico de las bodegas Zamora Company y Javier Pijoan, CEO de Zamora Company, Junto a Araceli Fernández, Honorato López y Eduardo López de Bodegas Godeval / Zamora Company
Zamora Company multiplica a súa aposta por Galicia. O grupo que controla marcas como Licor 43, Ramón Bilbao, Martin Miller’s Gin, Lolea, Villa Massa ou a galega Mar de Frades, desembarca na comarca de Valdeorras tras facerse coa maioría accionarial das históricas Bodegas Godeval.
A operación, financiada integramente con recursos propios, reforza a estratexia de Zamora Company de consolidar un portafolio de viños brancos premium con potencial de crecemento internacional, xa que con esta adquisición entra na variedade de godello, segundo informou a firma a través dun comunicado.
Ata agora, o grupo elaboraba viños brancos das variedades verdejo e albariño a través das súas bodegas Ramón Bilbao (Rueda) e Mar de Frades (Rías Baixas). Con Godeval, incorpora a uva godello, unha variedade autóctona galega en plena expansión e con unha extraordinaria capacidade para producir viños complexos, minerais e longevos.
Pioneira do godello
Con este movemento, Zamora Company toma o control dunha bodega que está considerada a pioneira do resurximento do godello en Galicia e unha das elaboradoras de referencia nesta variedade, con máis de 50 hectáreas propias nalgúns dos pagos máis singulares da zona.
O presidente de Zamora Company, José María de Santiago, celebrou esta adquisición que lles permite “seguir ampliando o seu compromiso co viño español de excelencia, e facelo da man dun proxecto pioneiro e emblemático”. “A nosa intención é acompañar a Godeval para que, desde a súa esencia e singularidade, se converta nun novo caso de éxito dentro da familia de viños ‘premium’ de Zamora Company como ocorreu no seu día con Ramón Bilbao, hoxe o viño español máis vendido e recoñecido dentro e fóra das nosas fronteiras”, sinalou.
“Como empresa familiar, cremos en construír valor a longo prazo a partir de marcas auténticas, con alma e con raíces. Godeval representa todo iso: historia, calidade e un profundo respecto pola orixe“, recalcou De Santiago.
Deste xeito e tras a operación, Zamora Company manterá ao equipo actual da bodega galega, que leva máis dunha década á fronte do proxecto, polo que permanecerán o fundador Honorato López Isla, como conselleiro da sociedade; Araceli Fernández, directora da bodega; e Ana Bartolomé, directora técnica de viticultura e enoloxía, quen conta nesa responsabilidade co apoio do seu pai, José Luis Bartolomé.
“Esta unión permitiranos crecer desde a autenticidade, mantendo o estilo e a filosofía que fixeron de Godeval un referente. É un privilexio poder seguir construíndo o futuro de Godeval con un socio que comparte os nosos valores”, sinalaron Araceli Fernández e Ana Bartolomé.
A folla de ruta de Godeval
Deste xeito, Godeval, tras esta adquisición, desenvolverá a súa capacidade de distribución internacional, a súa rede de clientes en hostalería premium e o seu enfoque en sostibilidade. Os viños de Godeval seguirán dirixidos principalmente aos canles de hostalería premium e tendas especializadas, tanto en España como en mercados exteriores con crecente interese polos viños brancos españois de calidade.
O conselleiro delegado de Zamora Company, Javier Pijoan, subliñou que a incorporación de Godeval “complementa e reforza” a súa división de viños. “Ábrenos unha vía de crecemento con unha das variedades brancas con mellor comportamento e crecemento de España. A variedade godello ten unha capacidade enorme para conectar con consumidores que buscan viños auténticos, de calidade e con identidade rexional. Ademais, Godeval intégrase de forma natural no noso modelo de traballo, aportando sinerxías con outras marcas, tanto na distribución nacional como nos mercados internacionais”, destacou.
Neste sentido, Godeval suma máis de 50 hectáreas de viñedo propio distribuídas en 246 pequenas parcelas sobre solos de pizarra. As súas condicións climáticas e xeolóxicas confiren aos viños unha gran frescura, mineralidade e capacidade de envellecemento. A bodega produce actualmente unhas 150.000 botellas anuais repartidas en catro referencias 100% godello, todas elas de viñedos propios: Godeval, Cepas Vellas, Revival e Godeval 1986.
Desde os seus orixes, Godeval practicou unha viticultura sostible e un cultivo de rendementos moderados, adaptado á complexidade orográfica da zona. Así, a bodega, moderna e en constante evolución, xera parte da súa enerxía mediante placas solares e aposta polo uso de materiais reciclados e a xestión responsable de residuos.
“Godeval é o complemento perfecto para o noso catálogo e para a nosa forma de entender o viño: a autenticidade da orixe, a expresión do territorio e a calidade sen concesións. A súa historia e a súa coherencia enolóxica encaixan plenamente na nosa estratexia de construír valor a longo prazo”, subliñou o director da división de viños de Zamora Company, Rodolfo Bastida.
Por outro lado, a bodega, situada nun entorno natural privilexiado en O Barco de Valdeorras, xunto ao mosteiro templario de Xagoaza e preto dunha antiga calzada romana, Godeval planea reforzar a súa oferta enoturística para compartir a súa historia, a súa paisaxe e o seu vínculo coa uva godello.
Deste xeito, o obxectivo a medio prazo é proxectar a identidade e singularidade da bodega cara a novos públicos e mercados, respectando a súa esencia e potenciando a súa visibilidade internacional baixo o paraugas de Zamora Company. “Non pretendemos cambiar o que fixo de Godeval unha bodega única, senón maximizar o seu recoñecemento e levar o seu prestixio a novos horizontes”, precisou Bastida.
 
						 
						 
						 
						 
								 
								