Miguel Barrachina subratlla la rellevància del sector oleícola en el desenrotllament rural

La Conselleria de Agricultura celebra una jornada que reúne a expertos y productores para debatir sobre las necesidades del sector y hace entrega de la Guía IberOleum 2025

El conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, ha destacat “el paper estratègic que exercix el sector oleícola en la dinamització del medi rural, destacant la seua capacitat per a generar ocupació, fixar població en el territori i preservar tradicions agrícoles profundament arrelades en la Comunitat Valenciana”.

En este sentit, ha defés la necessitat de continuar fent costat als productors locals, fomentar la innovació en el sector i promocionar la qualitat de l’oli valencià tant en el mercat nacional com internacional.

Barrachina ha realitzat estes declaracions durant l’acte d’obertura de la jornada organitzada en col·laboració amb IberOleum, i emmarcada en el patrocini de la Guia dels Millors Olis d’Oliva Verge Extra (AOVEs) d’Espanya 2024-2025, en la qual la Comunitat Valenciana ha incrementat la seua presència institucional.

Este esdeveniment, que ha reunit experts i productors del sector, té com a objectiu enfortir la qualitat i la visibilitat del AOVE valencià, a més de reconéixer l’esforç dels productors en una campanya agrícola marcada per dificultats excepcionals com la sequera.

Barrachina ha subratllat que “l’olivera és el principal cultiu en moltes de les comarques interiors de la Comunitat Valenciana. Amb més de 91.000 hectàrees d’olivar, este cultiu té una rellevància crucial no sols en termes de producció agrícola, sinó també en la conservació del paisatge, la biodiversitat i la lluita contra l’erosió”.

El conseller ha recordat que “encara que la Comunitat Valenciana representa només una xicoteta fracció de la producció nacional d’oli d’oliva, continua sent un referent en termes de varietats autòctones i qualitat dels seus olis, que són patrimoni agrícola del nostre territori”.

Barrachina també ha fet referència a les ajudes que s’estan desenrotllant des de la Generalitat per a contrarestar “les especials dificultats a les quals s’enfronten els productors d’olivera, ja que es cultiven en zones de difícil accés i en condicions climàtiques molt dures”.

En este sentit el conseller d’Agricultura s’ha referit a dos importants actuacions per a fer costat als agricultors i ramaders davant la sequera. “D’una banda, la subvenció addicional del 90% en l’assegurança agrària per a cultius de secà com l’olivera, la qual cosa reduïx el cost per als agricultors a només 38 euros per cada 100 assegurats, i les ajudes directes a la sequera per valor de 17 milions d’euros, que estan beneficiant a 30.000 productors i cobrixen 175,000 hectàrees de cultiu”.

Comenta el artículo

Historias como esta, en su bandeja de entrada cada mañana.

O apúntese a nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada