Inditex aposta polo ‘gourmet’ galego na súa cesta de Nadal: Mare Monte, A Despensa D´Lujo, Ar de Arte…

Os de Marta Ortega volven apostar por viños de Marqués de Riscal nunha cesta de marcado selo ecolóxico, onde destacan os pequenos produtores galegos.

Montaje con algunos de los prodcutos gourmet incluidos en la cesta de Navidad de Inditex de 2025

Inditex volve a repartir a súa cesta de Nadal, como todos os anos, a todos os seus empregados de tenda, loxística e instalacións centrais. Aguinaldo de marcado carácter ecolóxico, este ano destaca pola aposta polos pequenos produtores galegos de produtos premium, con novidades como Mare Monte, Ar de Arte, Calabizo, A Despensa D´Lujo, A Curiosa ou Fish and Chic, entre outros. Como xa é habitual, os alimentos repártense entre o persoal nunha caixa de cartón reciclado procedente dos grandes armarios do grupo e unha bolsa de tea, que tamén se confecciona a partir da reutilización de material téxtil.

De Picó a Gamito

Cada ano, a cesta de Nadal de Inditex convértese tamén nun imprevisto reclamo publicitario para as compañías do sector alimentario escollidas polos de Marta Ortega. Como en outras ocasións, no caso dos turrons, repite a elección de Picó, con tres variedades da gama de “alta selección”: chocolate con améndoas, turrón de Alicante e de xema tostada.

Os polvoróns son de Gamito, compañía radicada en Estepa (Sevilla), que se dedica á elaboración artesanal de doces nadaleños con ingredientes naturais e que, desde hai anos, centrouse na distribución de cestas gourmet que manda a toda España, ademais de a 35 localizacións distintas de Europa, a Estados Unidos e a Marrocos.

Embutidos Isidro González e queixos de Valoria la Buena

Os embutidos, como en outras ocasións, proceden da compañía Isidro González Revilla, con sede en Salamanca e especializada en xamón ibérico.

O mesmo ocorre cos queixos que contén a cesta. Como en anos anteriores, a multinacional con sede en Arteixo aposta pola marca Queixos Quevedo, radicada en Valladolid e centrada na elaboración de queixos de leite de ovellas de raza Churra e Castelá. A sede da compañía atópase en Valoria la Buena, unha das localizacións enraizadas na historia sentimental da familia Ortega, xa que é o pobo no que naceu a nai do fundador de Inditex, Josefa Ortega, e o nome que o veterano empresario puxo a varios dos seus iates de luxo.

Galo celta de Vila de Cruces e Marqués de Riscal

Repite tamén na cesta de Nadal de Inditex a lata de Galo Celta premium, produto gourmet que vén xa preparado para acabar a súa posta a punto na casa. A produción deste produto premium está en Vila de Cruces (Pontevedra) onde David Sueiro e Patricia Lorenzo xa hai anos que puxeron en marcha un proxecto baseado, indican, “na sostibilidade e o benestar animal”, con animais criados en liberdade e con produción limitada.

Para o aceite, os de Marta Ortega volven confiar en produto galego, en concreto o virxe extra ecolóxico da ourensá Aceites Abril, mentres que no apartado de viños repiten as botellas de Marqués de Riscal. Tamén conta a cesta de Inditex con champán francés da marca Malard.

Maruxas de Nata, Moscovitas e Bombóns da Costiña

Entre as novidades deste ano está a volta á cesta das Maruxas de Nata, un dos produtos máis demandados polos empregados da multinacional. Galletas artesás elaboradas desde Santa Mariña do Monte, no concello de San Sadurniño, pola empresa comandada por Sandra Suárez. Tamén destacan as coñecidas Moscovitas, pastas finísimas feitas de chocolate e améndoa e que naceron na confitería ovetense Rialto.

No apartado de doces tamén hai novidade, bombóns de pistacho neste caso dunha marca que xa tivo varios produtos nas cestas do grupo téxtil: Costiña, a marca do recoñecido chef Manuel Costiña, que acumula dúas estrelas Michelín co seu establecemento Retiro da Costiña, en Compostela.

Sardiñas de Ar de Arte e paté de centola de A Curiosa

A aposta por produtores galegos tamén inclúe á compañía Ar de Arte, conservas artesás que proceden de Malpica de Bergantiños e que se distribúen ademais con unha paquetería que inclúe deseños exclusivos de artistas galegos. A cesta conta cunha lata de sardiñas en aceite de oliva.

Outra marca artesanal de conservas e patés que aparece por primeira vez na cesta de Inditex é A Curiosa, co seu paté de centola das rías galegas e que se elabora nun proceso totalmente artesanal xa que o produto límpase e selecciona e mézclase co resto de ingredientes de forma manual. A compañía ten base de operacións en Porto do Molle, en Nigrán.

Latas de mexillóns en escabeche da marca Fish and Chic, do grupo Pereira de Vigo completan a aposta polos produtos do mar.

De hummus de Calabizo a noces de Coristanco

Tamén por primeira vez aparece no agasallo de Inditex aos seus traballadores o hummus de garbanzo da compañía Calabizo, un referente dos produtos veganos que ten a súa base en Pontevedra, así como os cogomelos ao allo de Mare Monte, outra compañía pontevedresa centrada na produción de fungos premium.

Con selo Galicia Calidade, a cesta complétase cos snacks de noces doutra compañía de produtos premium galegos e produción ecolóxica: A Despensa D´Lujo, radicada en Loureiros, Coristanco.

Historias como esta, en su bandeja de entrada cada mañana.

O apúntese a nuestro  canal de Whatsapp

Deixa unha resposta