Carulla revolta la plantilla del Palau per la seva gestió

stop

POLÍTICA SALARIAL POLÈMICA

Mariona carulla, presidenta del Palau de la Música

30 de abril de 2012 (01:30 CET)

El centenar de treballadors del Palau de la Música mostra senyals de fatiga amb la gestió dels recursos humans de la institució. L'arribada de més directius, en ple procés de subrogació, ha acabat amb la paciència del comitè d'empresa que ha enviat un comunicat als seus grups d'interès per fer públic el malestar de la plantilla. En ell denuncien les "mesures de reducció de despesa de personal adoptades en els últims mesos" per Mariona Carulla, la presidenta de la icona cultural, mentre el personal de confiança creix.

Durant l'últim any, el grup de col·laboradors de Carulla, imputada per un presumpte delicte d'evasió fiscal al costat dels seus cinc germans, s'ha incrementat en 15 persones per a un total de 93 professionals sense atribucions directives. El comitè d'empresa també denuncia el repartiment salarial i calcula que el 16,12% de la plantilla rep com a mínim el 29% del pressupost anual destinat a pagar nòmines (4,2 milions, segons el Palau). Per cada responsable hi ha 6,2 treballadors, segons el comitè.

Aquesta diferència entre sous genera rebuig a la plantilla i és que la diferència entre un cap de departament i els subordinats pot arribar fins als 50.000 euros, expliquen. El director general i mà dreta de Carulla, Joan Oller, cobra més que el president de la Generalitat, encara que es va retallar el seu propi salari un 15% poc després d'assumir el càrrec, en plena investigació de l'espoli derivat del cas Millet, i abans d'anunciar la rebaixa del 5% a totes les nòmines.

Els portaveus del Palau de la Música consideren que la plantilla i la seva retribució està equilibrada. Fa tres mesos, es va recuperar el poder adquisitiu en augmentar els sous el 5% descomptat l'any passat. "Va ser una conseqüència de la rebaixa decretada pels funcionaris i treballadors públics", asseguren a preguntes d'aquest diari.

¿Més directius?

La llista de greuges es completa amb els plans de subrogació que Carulla té en ment. De moment, en el Palau només reconeixen que externalitzaran els serveis de manteniment, amb tres professionals. Però el comitè d'empresa denúncia al seu comunicat que temen pels acomodadors, taquillers, informàtics i serveis de premsa. També es pregunta si Carulla "ens sorprendrà amb un nou fitxatge que pel preu de tres operaris engreixi el ja atapeït i ben pagat cos directiu".

La manera com Mariona Carulla gestiona als professionals de la institució cultural no és l'únic dubte que tenen sobre la seva presidència els socis i treballadors en desacord amb els seus plantejaments. Recentment, Deloitte va certificar que el bufet Garrigues va cobrar un mínim de 450.000 euros en vuit mesos per l'assessorament legal d'Enric Carulla, familiar directe de la responsable del Palau de la Música.
Suscribir a boletines

Al suscribirte confirmas nuestra política de privacidad