Obert el període d’admissió de Formació Professional amb una oferta de més de 160.000 places en la Comunitat Valenciana
Les sol·licituds poden realitzar-se fins al 2 de juny de manera telemàtica a través de la web adminova.gva.es

Susana Camarero y José Antonio Rovira, en rueda de prensa
La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha obert este divendres el procés d’admissió de Formació Professional bàsica, grau mitjà o superior i cursos d’especialització per al curs 2025-2026. La presentació de sol·licituds pot realitzar-se fins al 2 de juny de manera telemàtica a través de la web adminova.gva.es.
El pròxim curs la Comunitat Valenciana comptarà amb una oferta de més de 160.000 places sostingudes amb fons públics. La directora general de Formació Professional, Marta Armendia, ha destacat que per al pròxim curs “s’ha prioritzat l’ocupabilitat dels cicles i les necessitats de personal qualificat de les empreses”.
La Formació Professional compta amb novetats per al pròxim curs, com és la implantació total de la nova llei estatal amb la desaparició del mòdul FCT (Formació en Centres de Treball).
Per a este procés d’admissió s’ha eliminat la preferència de les modalitats i matèries per a accedir a cicles de Grau Superior. No obstant això, es manté la preferència dels alumnes que provinguen de Grau Mitjà i que vulguen continuar en la mateixa família a Grau Superior.
D’altra banda, la Comunitat Valenciana oferirà nous mòduls com a Digitalització, Sostenibilitat i Projecte intermodular, així com un mòdul optatiu en segon, que serà triat per l’alumnat entre l’oferta de tres optatives oferides pels centres per famílies professionals.
En el curs 25/26 s’implantaran 67 noves unitats en la Comunitat Valenciana entre els quals figuren, entre altres, el Grau Superior d’Auditoria Energètica en l’IES Beatriu Fajardo de Benidorm; el Grau Mitjà de Sanitat Ambiental Aplicada en l’IES l’Almadrava de Benidorm i el CIFP Canastell de Sant Vicent del Raspeig; Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctrica i Automàtiques en l’IES Vilafranca de Vilafranca; Grau Mitjà d’Excavacions i Sondejos en IES Torrelló d’Onda; Grau Mitjà de Sanitat Ambiental Aplicada en CIPFP Vicente Blasco Ibáñez de València; i Grau Mitjà de Formació per a mobilitat Segura i Sostenible en IES La Marxadella de Torrent.
D’esta manera, dels 67 nous cicles formatius, 19 són de Grau Superior en modalitat presencial (7 a la província d’Alacant, 1 a la província de Castelló i 11 a la província de València). S’oferixen a València 3 cicles de Grau Superior en modalitat semipresencial i 15 cicles de Grau Mitjà en modalitat presencial (5 a Alacant, 2 a Castelló i 8 a València).
A més, s’implanten 2 cicles de Grau Mitjà en modalitat semipresencial (1 a Castelló i 1 a València) i 9 cicles de Grau Bàsic (5 a Alacant, 3 a Castelló i 1 a València).
Així mateix, la Comunitat Valenciana comptarà amb 13 nous cursos presencials (6 a Alacant, 2 a Castelló i 5 a València), 4 cursos d’especialització en semipresencial (2 a Alacant, 1 a Castelló i 1 a València). Es comptarà amb 2 noves unitats a la província d’Alacant en el mateix o diferent torn de cicles existents.
Finalment, l’alumnat que el pròxim curs desitge accedir a fP bàsica de segona oportunitat i programes formatius de qualificació bàsica podrà realitzar la sol·licitud d’admissió del 3 al 9 de juliol.