La Generalitat reutilitza tones de terra de les inundacions per a construir el nou complex esportiu de La Llosa

El conseller Martínez Mus destaca que és el primer municipi que donarà un segon ús a este recurs destinat a desenrotllar infraestructures municipals

La Generalitat ha posat en marxa el dispositiu per a reutilitzar la terra que es va mesclar amb tot tipus de residus amb les inundacions del passat 29 d’octubre amb l’enviament de tones per als treballs de construcció del nou complex esportiu de La Llosa.

Així ho ha anunciat el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, qui ha visitat la zona de recepció d’este material acompanyat de l’alcalde de la localitat, Ximo Llopis i el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco. El titular de Medi Ambient ha remarcat que “este municipi és el primer que utilitzarà este volum de terra, que contempla un operatiu de trasllat de 100 camions i equival a un centenar de piscines”.

Martínez Mus ha posat en valor el compromís del Consell per “garantir un ús responsable dels residus que siga amable amb el medi ambient i no perjudique els veïns, per la qual cosa estem posant en marxa diferents iniciatives com el reciclatge de les terres retirades”.

En este sentit, el conseller ha explicat que està previst la utilització de la terra “per a anivellar el terreny, pas necessari per a la construcció de la futura zona esportiva municipal, que inclourà una pista de tenis, una multipista de *futbol i bàsquet, així com una zona de *calistenia”. Esta infraestructura s’ha projectat enfront d’un centre educatiu i suposarà “la millora significativa de l’entorn i de la qualitat de vida dels veïns de La Llosa”, ha puntualitzat. L’actuació és finançada a través del Pla Impulsa de la Diputació de Castelló per un import de 158.000 euros.

El conseller ha destacat que la Generalitat continua avançant en la tercera i última fase del seu pla de xoc per a la gestió dels residus de les riuades, que està gestionant 800.000 tones. Una fase que contempla el buidatge total dels punts habilitats. Es tracta d’un contingent sense precedents a Espanya, que ja ha suscitat l’interés de les institucions europees per la seua eficàcia, donat els volums de rècord que s’han retirat i gestionat en estos sis mesos.

Mitjançant este pla, la Conselleria de Medi Ambient ha creat noves figures -que no existien fins al moment-, així com nous procediments i mecanismes en l’àmbit de la gestió pública de residus i que s’incorporaran en el nou Pla Integral de Residus. A més, es contempla la creació d’un abocador d’emergència per província per a comptar amb infraestructures suficients per al tractament de residus en el futur.

El pla també busca possibles aplicacions per a les terres obtingudes, com esta primera experiència a La Llosa i l’eliminació controlada de residus no valoritzables, garantint la seua disposició en abocadors autoritzats amb el menor impacte ambiental possible.

Comenta el artículo

Historias como esta, en su bandeja de entrada cada mañana.

O apúntese a nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada