Mazón destaca l’aposta del Consell per “consolidar el lideratge” de la Comunitat Valenciana en la indústria aeroespacial

Ressalta que la Generalitat està ultimant el Pla estratègic aeroespacial i avança que "prioritzarem la convocatòria de 21 solucions d'innovació en este camp per a continuar impulsant esta indústria"

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat l’aposta que està realitzant l’executiu valencià «per consolidar el lideratge de la Comunitat Valenciana en la indústria aeroespacial i potenciar este ecosistema d’alta tecnologia que crea ocupacions de qualitat».

Així s’ha pronunciat durant la inauguració de les noves instal·lacions de la companyia ICEYE especialitzada en satèl·lits de radar d’obertura sintètica (SAR) on ha indicat que “este centre de producció i acoblament de components de microsatèl·lits contribuïx a l’enfortiment de la Comunitat Valenciana com un pol essencial d’esta indústria”.

El president ha explicat que la generalitat està ultimant un pla estratègic aeroespacial de la Comunitat Valenciana «per a continuar impulsant este sector d’alt valor afegit estratègic per al nostre territori».

En esta línia, va assegurar que IVACE+i prioritzarà en la seua pròxima convocatòria d’ajudes «un total de 21 solucions d’innovació amb l’objectiu de resoldre els reptes d’este sector i identificar noves oportunitats per a les nostres empreses».

El president ha detallat que entre estes iniciatives s’inclouen «la innovació en tecnologies propulsores per a accedir a l’espai, el desenrotllament d’infraestructures per al disseny, integració i validació de satèl·lits», al mateix temps que ha realçat que «estes accions són el resultat de mesos de treball d’un grup multidisciplinari d’experts.

Al respecte, Mazón ha posat l’exemple de projectes en marxa que constaten que la Comunitat Valenciana és una referència en esta matèria com el primer coet europeu privat de la història que ha sigut llançat a l’espai gràcies al treball de l’empresa il·licitana PLD Space que “ja treballa en el pròxim llançament del coet orbital Miura 5”.

Així mateix, s’ha referit a la labor de l’aeroport de Castelló que ha sigut “adjudicatari de diversos projectes de la incubadora de l’Agència Espacial Europea”, així com la consolidació de Benidorm com “un dels pols d’investigació i desenrotllament de l’aviació no tripulada amb el projecte europeu O-Space”.

El cap del Consell ha remarcat el compromís de la Generalitat per «ser un aliat que solucione problemes perquè les empreses puguen desenrotllar projectes estratègics i sostenibles en la Comunitat Valenciana a través d’un ferm suport institucional i de seguretat jurídica».

Així, ha assenyalat mesures com la simplificació administrativa, la creació de la figura de projecte d’interés autonòmic, la reducció de la burocràcia o incentius fiscals “per a facilitar inversions productives en el nostre territori que ens han permés en estos dos últims anys atraure inversions de gran importància que superen els 10.000 milions d’euros” i la creació de prop de 40.

D’esta manera, va citar la gigafactoria de bateries de PowerCo a Sagunt, la planta d’hidrogen verd de BP a Castelló, la fabricació de 504 tramvies d’última generació per part de Stadler a Albuixech, la planta de biotecnologia d’Edwards Lifesciences a Moncada, el projecte Activa Safor a Picassent, entre altres.

Així mateix, ha esmentat projectes de referència en investigació en àrees com la biotecnologia aplicades a la salut amb empreses com Avamed Synergy o Arthex Biotech, i companyies i startups en els camps de les criptomonedes, blockchain , la nanotecnologia i la ciberseguretat.

Comenta el artículo
Avatar

Historias como esta, en su bandeja de entrada cada mañana.

O apúntese a nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada