Marián Cano destaca el paper fonamental del turisme de negocis en l’economia local

La consellera recorda que més de 10 milions de viatgers van participar en esdeveniments de reunions i negocis en 2024 a escala nacional

Marián Cano parlant del turisme de negocis

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Marián Cano, ha destacat el paper fonamental del turisme de negocis en l’economia local i en la desestacionalització del turisme, un element essencial per a “desmassificar l’activitat turística i generar flux de visitants al llarg de tot l’any”.

Així ho ha destacat durant la clausura de la gala dels MPI Iberian Awards, un esdeveniment que ha reunit en Fira València els principals referents del sector MICE d’Espanya i Portugal, en el marc del Global Meetings Industry Day (GMID 2025), a on s’ha premiat l’excel·lència, la innovació i el compromís amb la sostenibilitat en l’àmbit dels esdeveniments i congressos.

Durant la seua intervenció, Marián Cano ha subratllat, a més, el creixement constant dels últims anys del turisme MICE, estretament vinculat a activitats empresarials, comercials i, fins i tot, científiques. En este sentit, ha destacat que “este segment a Espanya va aconseguir en 2024 un volum de negoci de 14.296 milions d’euros, un 7 % més que en 2023”.

Més de 10 milions de viatgers en el turisme de negocis

“Més de 10 milions de viatgers van participar en esdeveniments de negocis, i van generar un gasto mitjà per viatger quasi tres vegades superior al d’un turista d’oci”, ha recordat la consellera, que ha assegurat, a més, que “les previsions per a 2025 són encara més optimistes i s’estima que el volum de negoci del sector podria superar els 15.000 milions d’euros”.

Així mateix, la titular de Turisme ha remarcat que “les fires comercials són un dels elements clau en l’activitat del turisme MICE”. Espanya alberga més de 600 fires comercials anualment i té al voltant de 1.200 recintes firals, la qual cosa “la convertix en un referent internacional en este camp”, ha subratllat Cano.

En este context, la consellera ha volgut valorar també les infraestructures firals de la Comunitat Valenciana, que segons ha remarcat “tenen un paper fonamental en la dinamització del sector”. D’esta manera, ha destacat tant Fira València com IFA Fira Alacant, per “la seua capacitat per a adaptar-se a les noves necessitats del sector”.

Pel que fa a Fira València, ha subratllat que, “amb més de 50 sales de reunions i 19 pavellons, ha aconseguit consolidar-se com un dels fòrums de primer orde mundial, i ha col·locat València i la Comunitat Valenciana en el podi de destinacions internacionals per a esdeveniments de negocis”.

Un sector amb un futur prometedor

La responsable de la política turística i industrial del Consell ha manifestat que “el turisme de reunions té un futur brillant a la Comunitat Valenciana”, sempre que s’aconseguisca afrontar els desafiaments als quals s’enfronta el sector, com ara “el respecte mediambiental, l’adopció de noves tecnologies i la creixent demanda d’esdeveniments presencials”.

D’esta manera, ha advocat per afegir valor al producte amb “la transformació digital dels servicis i la personalització de les experiències”, que, a parer seu, “seran claus per a assegurar la sostenibilitat i el creixement del sector”.

Finalment, Marián Cano ha donat les gràcies a tots els participants i organitzadors d’este esdeveniment insígnia, a més de felicitar els premiats MPI d’enguany, els quals “han contribuït a l’impuls d’este sector tan rellevant per a l’economia”, ha conclòs.

Comenta el artículo
Ismael Cirujeda

Historias como esta, en su bandeja de entrada cada mañana.

O apúntese a nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada